Новини
Управління
Нормування праці Охорона праці Планування роботи Система контролю Шкільна документація Атестація педпрацівників Робота педради Реформа освіти Освітній менеджмент
Методика
Освітні технології Методичні рекомендації Діагностична робота Стан викладання Навчальні кабінети Методичний кабінет Аналіз уроку Анкетування
Учительська
Календарне планування Поурочне планування Сценарії заходів Майстер-клас Класне керівництво Тести для учителів Педагогічний словник Творчість учителів
Бібліотека
Нормативні документи Навчальні підручники Облік підручників Електронний каталог Сценарії Бланки, форми Актуальні питання
Для батьків
Сім'я і закон Сім'я і виховання Методика виховання Батьки і педагоги Здоров'я дітей Поради психолога Батьківські тести Завдання для батьків
Для учнів
Захист своїх прав Молодь і суспільство Самовиховання Як правильно вчитися? Крилаті вирази Саморозвиток Шкідливі звички Учнівські тести Цікавий Інтернет
Головна » 2017 » Липень » 23 » «Школа за екологію» - конкурс-2017
12:00
«Школа за екологію» - конкурс-2017

В рамках проекту «Школа за екологію: думати, досліджувати, діяти!» Гете-Інститут проводить конкурс для школярів. Конкурс покликаний привернути увагу учнів до проблем навколишнього середовища, з якими вони щодня стикаються в своєму місті або селищі.

Прийом робіт на конкурс до 1 листопада 2017 р.

Про конкурс

В рамках проекту «Школа за екологію: думати, досліджувати, діяти!» Гете-Інститут в четвертий раз оголошує конкурс для школярів. Конкурс покликаний привернути увагу учнів до проблем навколишнього середовища, з якими вони щодня стикаються в своєму місті або селищі.

Школярі досліджують екологічну ситуацію в своєму місті (селищі), на своїй вулиці, у своїй школі, наприклад: якість води та повітря, стан ґрунту, споживання енергії, рослинний і тваринний світ, відходи, здоров'я / харчування. Виходячи з результатів дослідження, школярі пропонують конкретні ідеї і проводять акції, спрямовані на поліпшення екологічної ситуації та залучення до неї уваги широкої громадськості.

Автори найпереконливіших проектів будуть запрошені на IV Міжнародну молодіжну екологічну конференцію, де представлять свої проекти на німецькій мові.

До участі в конкурсі запрошуються команди учнів 7-11 класів (мінімальний вік на 1 лютого 2018 року - 14 років) з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Росії, Таджикистану, Узбекистану та України, а також їх вчителі німецької мови та вчителі-предметники (біології, географії, хімії, фізики та екології). Разом з учителями школярі досліджують екологічну ситуацію в своєму місті (селищі), на своїй вулиці, у своїй школі, наприклад: якість води та повітря, стан ґрунту, споживання енергії, рослинний і тваринний світ, відходи, здоров'я / харчування.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити онлайн-формуляр і завантажити проект на сайт до 1 листопада 2017 р

Опис проекту має бути обов'язково представлено німецькою мовою і відповідати наступним критеріям:

  • Актуальність і значимість екологічної проблеми для учнів і їх міста (селища), школи
  • Реалізація міжпредметних зв'язків і використання методів наукового дослідження в біології, географії, хімії, фізики та екології
  • Участь в проекті групи школярів від 3-х чоловік, 1 вчителя німецької мови та 1 вчителя-предметника
  • Практична спрямованість і результативність проведеного проекту (проведення конкретних екологічних заходів)
  • Привернення уваги широкої громадськості до результатів проекту
  • Ясність, логічність, структурованість опису проекту і його результатів
  • Наявність документації (наприклад, фото, відео, анкети, статті в місцевих ЗМІ тощо), що відбиває етап практичної реалізації проекту.

Увага! На конкурс приймаються тільки ті проекти, опис яких представлено німецькою мовою!

Зверніть увагу, що опис проекту не повинен бути перекладом німецькою мовою! Опис має відображати процес роботи як на заняттях з екології (біології, географії, хімії, екології або фізики), так і на заняттях з німецької мови.

Опис проекту має відображати всі етапи його реалізації. Проекти, що містять запозичені з Інтернету тексти та зображення без вказівки авторських прав, не приймаються до розгляду на конкурс. Загальний обсяг всіх файлів не повинен перевищувати 24 МБ. У кожне поле Ви можете завантажити файл розміром до 8 МБ. Робота повинна мати титульний аркуш!

Якщо у Вашому проекті є відеоматеріали, ми рекомендуємо завантажити їх на один із сайтів, таких, як www.youtube.com або www.vimeo.com і додати посилання в текст опису Вашого проекту. Таким же чином можна вчинити з презентаціями PowerPoint, однак вони повинні бути спочатку переконвертовані в формат відео.

Якщо у Вашому проекті є фотографії, рекомендуємо перед відправкою стиснути їх до меншого розміру.

Якщо формуляр заповнений вірно і Ваш проект успішно завантажений, Ви побачите повідомлення про це. Підтвердження про успішну завантаженні проекту також буде відправлено на зазначені Вами електронні адреси.

Якщо у Вас все ж залишилися питання щодо конкурсу, Ви можете направити їх на електронну адресу: umweltmachtschule@goethe.de

Конкурсне завдання

Разом з учителями німецької мови та вчителями-предметниками (біології, географії, хімії, фізики та екології) команди школярів досліджують екологічну ситуацію в своєму місті (селищі), на своїй вулиці, у своїй школі і документують хід і результати свого дослідження.

I етап: до 01 листопада 2017 р

Знайдіть однодумців серед своїх однокласників, інших учнів Вашої школи і вчителів.

Опишіть актуальну екологічну ситуацію (наприклад: якість води та повітря, стан ґрунту, споживання енергії, рослинний і тваринний світ, відходи і сміття, здоров'я / харчування) за наступними пунктами:

  • У чому полягає проблема? На кого / що і як впливає існуюча проблема? Обґрунтування вибору проблеми.
  • Як довго ця проблема існує у Вашому місті (селищі), школі?
  • Які кроки і ким були зроблені до Вас для вирішення даної проблеми?
  • Як покращиться ситуація в Вашому місті (селищі), Вашій школі завдяки запропонованим Вами рішень проблеми?
  • Визначте мета Вашого дослідження.
  • Яких цілей Ви хочете досягти за допомогою Вашого проекту?
  • Досліджуйте актуальну екологічну ситуацію за допомогою методів наукового дослідження в біології, географії, хімії, фізики та екології. Опишіть отримані результати за наступними пунктами:
  • Якими методами наукового дослідження в біології, географії, хімії, фізики та екології Ви користувалися і як?
  • Які результати Вашого дослідження?
  • Запропонуйте конкретні ідеї і проведіть акції, спрямовані на зміну або поліпшення несприятливу екологічну ситуацію.
  • Як Ви хочете поліпшити існуючу екологічну ситуацію?
  • Які акції Ви провели для цього і який їхній результат?
  • Де Ви провели акції, і хто прийняв в них участь?
  • Розкажіть громадськості про Вашу подію (акції).
  • Кого ще Ви змогли залучити до цієї акції?
  • Кого і як Ви поінформували про результати Вашого проекту?
  • Як відреагувала преса і громадськість на Ваш захід?
  • Які статті щодо Вашого заходу (акції) були опубліковані в місцевих ЗМІ?

Документуйте хід проекту і його результати.

Наприклад: самостійно зроблені фото, презентації PowerPoint, флаєри, відскановані статті або відео про хід і результати Вашого проекту.

Важливо! Загальний обсяг всіх файлів не повинен перевищувати 24 МБ.

Завантажте опис і документацію Вашого проекту на сайт: www.goethe.de/umweltmachtschule, заповнивши онлайн-формуляр - до 01 листопада 2017 р

До 15 лютого 2018 р. оцінювати ваші проекти будуть експерти з провідних дослідницьких інститутів Німеччини та Росії (критерії див. В розділі «Умови участі»). Про результати першого етапу конкурсу Ви зможете дізнатися 15 лютого 2018 року на сайті www.goethe.de/umweltmachtschule. Автори кращих проектів будуть запрошені на IV Міжнародну молодіжну екологічну конференцію.

II етап: весна 2018 р.

IV Міжнародна молодіжна екологічна конференція в Берліні.

Представте Ваш проект німецькою мовою.

Призи

Автори найпереконливіших проектів будуть запрошені на IV Міжнародну молодіжну екологічну конференцію, де представлять свої проекти.

Переможці та призери отримають призи та грамоти від Гете-Інституту!

Перейти на сайт проекту:

http://www.goethe.de/ins/ru/lp/prj/ums/wet/ruindex.htm

Переглядів: 897 | Додав: Peter | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Пошук
Нові документи
Нові накази МОН
Про внесення змін до Положення про порядок здійснення інноваційної освітньої діяльності
Про внесення змін до Інструкції про порядок комплектування та облік підручників і навчальних посібників у бібліотечних фондах...
Про проведення у 2017/2018 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Нові листи МОН
Щодо нагальних питань впровадження Закону України «Про освіту»
Про відзначення Дня захисника України
Про організацію та проведення всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2018»

Новини освіти
Вхід на сайт
Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Наше опитування
Які матеріали найпотрібніше розміщувати на сайті (вибрати один)?
Всього відповідей: 368
Джерела інформації







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0